Valpar / Juniorer


Valpkurs nybörjare

Denna kurs är för valpar som tagit 12 veckors vaccinationen och upp till ca 7 månader, beroende på ras och individ. Vi låter valparna leka, hälsa på andra hundar och människor, gå lite i koppel, inkallning och kontakt.

*********

Valpkurs fortsättning

Kursen för valpar som gått valp nybörjare eller som är lite äldre (5 mån - 9 mån).  Vi tränar kontakt, koppelgång, inkallning, stanna, sitta, hälsa fint, miljöträning. olika nosaktiviteter. Vi går igenom saker som är viktiga under valpens första levnadsår, såsom foder, fysiska aktiviteter, eventuella skador, könsmognad etc. Ni får lära er att läsa hund och förebygga ev. oönskade beteenden på olika sätt. Vi kommer att ha lössläpp med passande valpar.

********

Junior/Unghund

Denna kurs är till för de valpar som gått flera valpkurser eller som börjar komma in i könsmognaden vid löp/lyfter på benet. Vi går in mer i nosaktivitet, vardagslydnad, eventuella beteendeförändringar samt olika aktiviteter såsom hinderbana, olika lydnadsmoment och mentalträning.

**********

Valpar av mindre raser hänvisas till småhundskurs nybörjare i första hand om de är mer osäkra. Är du osäker, fråga mig om råd.

Kursstart och tillfällen se information första sidan i kurstabellen.