Rallylydnad

 
På Aktiveringskurserna tränar vi också rallylydnad beroende vad det står på schemat, så möjligheten finns då också. Jag bygger 1-2 mindre banor av för gruppen passande svårighet. Under aktiveringstillfället kan man varva mellan olika aktiviteter som står på schemat allt från rallylydnad, agility, hinderbana m m.
 
Övriga tillfällen och pris gällande nedan kurser, se kursschemat på första sidan.

 Tävlingsinriktad kurs

Vi sätter upp allt från Nybörjar- & Fortsättningsklass till Avancerad- & Mästarklass skyltar, beroende på vilken klass du och din/dina hundar ämnar tävla i. Hinder-/Agilitybana finns att alternera emellan., där vi kollar på olika idéer på kombinationer och teknik man kan bli bättre på.

  kursstart: kontinuerligt. Ha koll på första sidan  

***********

Rallylydnad - Nybörjare

kursstart:  november   (inomhus)

*********

Rallylydnad - Tävling Nybörjar- & Fortsättningsklass

kursstart:  november  (inomhus)

**********

Rallylydnad - Tävling Avancerad- & Mästarklass

kursstart:  januari  (inomhus)

**********

Lämna in din intresseanmälan!

Anmäl dig genom att  maila:   ewa.hundtrivsel@telia.com   eller

sms:a 0734-30 40 64

******************

********************************************************

Kort om Rallylydnad

Rallylydnaden introducerades i USA år 2000 av en av agilityns grundare  Bud Kramer.
Sporten vänder sig till alla hundfantaster av allt ifrån liten till stor ras, gammal som ung, gällande både tvåbenta och fyrbenta.
Man går en en särskild bana med ca 15 olika skyltar uppbyggda i en viss bana och som man ska gå efter i en viss ordning.
I dags läget är det femti olika skyltar med olika grader av svårighetsvariationer.

Tävlingsmässigt tävlar man först i Nybörjarklass, sedan i Fortsättningsklass och slutligen kommer man upp i Avancerad klass
och Mästarklass. I Nybörjarklass får man ha koppel på hunden, dock ej i de andra klasserna. Rallylydnad betyder dock ej att det ska gå fort som attan, utan Rally betyder TEAM och innebär att man arbetar i samspel (s k Teamwork) för att uppnå bästa prestation av respektive moment/skylt.  Rallylydnaden har fått en otrolig genomslagskraft och en av anledningarna är att det är så otroligt roligt då man får kommunicera och uppmuntra sin hund, vilket ju inte är fallet i vanlig traditionell lydnad på samma sätt. En fördel är att man kan träna den var som helst i stort sett och hundarna tycker det är roligare då matte/husse får en mer avslappnad hållning.
Jag som "gammal bruks och lydnadsmänniska" är helt såld och mina hundar älskar RALLYLYDNADEN både som ren lydnadsträningsvariant och som tävlingsgren!