Agilitykurs


 nybörjare

Startdatum:  Inget bestämt ännu!

För dig som vill prova på agility och lära din hund de olika hindrena i lugn takt utan några störande hundar som springer fram. Ni får träna en i taget och i inhägnat område. Bra ifall du är rädd att din hund ska sticka ifrån dig. Vi går igenom hinder för hinder och lär oss olika handlingsmetoder samt olika kombinationer.

_______________________________________________________________

 fortsättning

Startdatum: Inget bestämt ännu!

Denna kurs är till för dig som kan lite agility men som vill fortsätta att träna agility i lugn takt utan några störande hundar som springer fram. Vi går in mer på banträning och olika bankombinationer. Även tävlingsregler gås igenom och bra att veta innan tävling för de som är intresserade att tävla med sin hund eller bara att åka och titta på tävling.

__________________________________________________________

 

Kort om agility

Agilityns skapare är samma man som kom på rallylydnaden, Bud Kramer. Genom att sätta upp hinder som hunden skulle ta sig över, genom och i en viss bestämd ordning, så felfritt som möjligt och med snabbast tid. Som hundtränare är det ett roligt sätt att aktivera sin hund för att öka samarbetet och glädjen i att göra något riktigt skoj tillsammans. Dock en varningens finger att inte börja för tidigt med hopp och skutt eller att stressa på en unghund/oerfaren vuxen vid inlärningen. Med säkerheten kommer farten, men med kontroll och samspel. Man ser allt för oftast hundar som stressar upp okontrollerbart och som kan skada sig riktigt illa.

De flesta hundar älskar agility och växer allteftersom de fixar olika svårigheter såsom balanshindren, tunnlarna. Man kan tävla i tre olika klasser som man successivt klättrar i genom att plocka pinnar i lopp där man fått 0 fel. Dessutom kan man välja att tävla i Hoppklass som består utan balanshindren och/eller i Agilityklass som består av samtliga hinder. Man kan även tävla i lag. Hundarna delas in i tre olika kategorier: small, medium och large. Vill du veta mer om agilityregler råder jag dig att gå in på Svenska Brukshundklubbens hemsida eller hämta hem Agility-regelverket från Svenska Kennelklubbens hemsida.