Kurser

Följande kurser erbjuds på Alpanessas Hundtrivsel bara att följa länkarna till respektive kurs.
Priser och tillfällen kan lättas läsas i kurstabellen på första sidan.

Kursanmälan sker enklast via mail: ewa.hundtrivsel@telia.com.
Ange ditt namn, e-mail, telefonnummer, hundens namn, ras, ålder och önskad kurs/kurser.

För mig är det viktigt att mina kursdeltagare känner att jag kan förmedla något och att vi har skoj tillsammans då vi tränar hund. En sak som jag själv har lärt mig under mina år som hundtränare/instruktör är att man aldrig blir fullärd. Det är också oerhört viktigt att ha både praktisk och teoretisk gedigen hundkunskap i bakgrunden då man ska förmedla och instruera andra hundägare i kursverksamhet, hundkonsultation etc.  

Att man sedan har flera års pedagogisk erfarenhet i botten är en klar fördel. Som hundmänniska måste man visa hänsyn och respekt till både hund och andra medmänniskor, men ändå se möjligheten av den nytta och glädje en hund kan ge i vårt samhälle idag om vi bara förvaltar och behandlar våra hundar på rätt sätt och i god samverkan och förstånd.

Detta gör vi bl a genom att lära oss mer om deras beteenden så att vi kan  kommunicera och förstå våra hundar. Att kunna aktivera dem på för varje enskild individs passande sätt. För mig är det viktigt att vi ser både till den psykologiska som väl den fysiologiska biten hos våra hundar. Hundar ska få både stimulans och rätt kroppsbehandling för att må bra, precis som vi behöver. Vi ska trivas tillsammans helt enkelt!

Hoppas du finner någon intressant kurs för dig och din hund!

Hjärtligt Hundtrivselvälkomna!

Ewa Bergling-Petersson

Certifierad Hundpsykolog, instruktör & Diplomerad Hundfysioterapeut